ANNONS
Integritet på Tailsweep

Allt-i-ett köttbullar med harissa, kikärtor, körsbärstomater och feta

/

Recept

,

Snabba middagar

,

Vi har märkt att ni gillar när vi lägger upp sk ”allt-i-ett-rätter”, speciellt rätter som passar hela familjens smaker och som inte tar alldeles för lång tid. Vi förstår varför – det är ju så skönt att bara slänga ner alla ingredienser i en form där de får tillagas tillsammans in ugnen. Lite arbete, mycket smak men bäst av allt – mindre disk!  Ett vinnande koncept tycker vi. Förra veckan lagade vi denna rätt med köttbullar smaksatta med harissa tillsammans kikärtor och körsbärstomater där allt tillagades i en form i ugnen. Sedan toppade vi med oliver och feta. Så enkelt, så himla gott!

Köttbullar med harissa, kikärtor, körsbärstomater,oliver och feta
ca 4 portioner

Köttbullar
400 g köttfärs
1 ägg
1/2 dl ströbröd
2 -3 msk harissa
1/2 dl hackad persilja
2 vitlökslyftor, pressade
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

1 förpackning kokta kikärtor á ca 400 g
1 msk olivolja
1 krm salt
2 hela rostade och skalade paprika
250 g körsbärstomater
1 paket feta á ca 150 g, smulade
2 dl oliver

hackad persilja till garnering

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop ägg och ströbröd. Låt svälla i ca 10 minuter. Blanda ner köttfärs, ca 2 msk harissa, persilja, vitlök, salt och svartpeppar. Rulla till köttbullar och ställ åt sidan.

Blanda kikärtorna med  1/2 – 1 msk harissa, olivolja och salt. Sprid ut på en bakplåt. Skär paprikan i mindre bitar och sprid ut på plåten tillsammans med tomaterna.. Fördela köttbullarna uppå. Ställ in plåten i ugnen i ca 15 minuter. Sätt ugnen på grill och kör i ca ca 5 minuter till.

Strö över fetan, oliverna och lite nymalen svartpeppar. Garnera med hackad persilja. Servera direkt med t ex bulgur, couscous, ris eller en fräsch sallad.

2

Följ oss på Instagram!

@systrarnaeisenman
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00