ANNONS

Små fikonpajer med dulce de leche och valnötter

/

Lyckan för den som blir bjuden på denna paj, när de för ner skeden i pajen och skopar upp ljuvligt god fikon med dulce de leche och valnötter.

Små pajer med fikon, dulce de leche och färska fikon på ett mörkt träbord

Foto: Jenny Grimsgård

Fikonpaj med dulce de leche och valnötter
ca 6 små pajer

Pajdeg
3 dl vetemjöl
5 msk strösocker
150 g kylskåpskallt smör
2 äggulor

Fyllning
6 färska fikon
6 msk dulce de leche
ca 30 g hackade valnötter
1 ägg

Värm ugnen till 200 grader. Börja med att göra pajdegen. Kör mjöl, socker och smör i en matberedare. Tillsätt äggulorna och kör lite till – överarbeta inte degen. Låt degen vila i kylskåpet i ca 30 minuter.

Kavla ut degen (lägg undan lite deg till locken). Ta med mått ut rundlar och klä portionsformar med degen.

Skär av skaftet på fikonen. Skär ett snitt som ett kors på toppen av varje fikon.  Placera ett fikon i varje paj. Lägg en matsked dulce de leche och lite valnötter i varje fikon. Kavla ut resterande pajdeg. Skär ut cirklar stora nog att täcka pajerna. Lägg på deglocken och nyp ihop runt kanterna. Skär försiktigt några snitt i locket med en vass kniv. Av den deg som är kvar kan man skära ut små blad och dekorera locken med.

Vispa ägget och pensla pajlocken. Grädda i ugnen i 20 – 30 minuter eller tills pajerna blivit gyllenbruna. Servera ljummen eller kall med en klick grädde, vaniljsås eller glass.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram!

@systrarnaeisenman
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00