ANNONS

Löjligt goda chokladhavrekakor med kokos

/

Jepp, dessa chokladhavrekakor med kokos är just precis så goda som de ser ut!

Chokladhavrekakor med smält ringlad choklad över

Foto: Magnus Skoglöf

Chokladhavrekakor med kokos
ca 20 kakor

200 g smör, rumstempererad
3 dl farinsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
6 dl havregryn
1 d kokos
100 g hackad mörk choklad
smält vit, mörk och ljus choklad till garnering

Värm ugnen till 175 grader. Vispa smör och farinsocker poröst. Tillsätt ägget. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bikarbonat och salt. Rör ner i smeten. Tillsätt havregryn, kokos och choklad. Forma degen till bollar och lägg på en bakplåt, smord eller täckt med bakplåtspapper. Grädda kakorna i ca 12 minuter. Låt svalna på ett galler. Ringla över smält choklad.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00