ANNONS

Bästa receptet på English Muffins

/

Helg och extra tid att laga härliga frukostar. Vi älskar English Muffins och det är faktiskt nästan omöjligt, konstigt nog, att hitta English Muffins här i Sverige. Så därför får man baka dem själv – om man vill t ex göra Eggs Benedicte eller Mc D´s Egg and Sausage McMuffin. Japp, du läste rätt. Och receptet på just det kommer snart här på bloggen. Men först börjar vi med själva English muffinsarna – som för övrigt smakar utmärkt även med lite cream cheese och lemon curd.

English muffins med cream cheese, lemon curd och te

Foto: Jonny Lindh

English muffins
(ca 10 stycken)

Tänk på att dessa tar två dagar att göra.

Dag 1, poolish:
5 g färsk jäst
2 dl vatten (10 grader)
200 g vetemjöl special
(ca 3 ⅓ dl)

 Dag 2:
3 1/2 dl vatten (37 grader)
40 g färsk jäst
1 tsk honung
2 tsk strösocker
1 msk salt
25 g smör, kylskåpskallt
ca 650 g vetemjöl special
(ca 11 dl)
1 dl mannagryn eller polenta

Dag 1: Smula ner jästen i en bunke. Häll i vattnet och rör så att jästen löser sig. Blanda ner mjölet. Täck med plastfolie och låt stå i kylen över natten.

Dag 2: Blanda vattnet med jäst, honung, socker och salt. Tillsätt poolishen och rör ihop. Nyp ihop smör och mjöl i en annan bunke. Blanda med poolishblandningen och knåda till en smidig men ganska kladdig deg i matberedare, i cirka 5 minuter. Olja in en stor bunke och lägg degen i den. Täck med plastfolie och låt jäsa i cirka 1 timme.

Häll upp degen på mjölat bakbord. Vik in degkanterna mot mitten och låt degen vila i cirka 15 minuter till. Värm ugnen till 250 grader. Strö ut halva mängden mannagryn eller polenta på bakbordet. Lägg degen på grynen och platta försiktigt ut den till en rektangel, cirka 1 ½ cm tjock. Strö över resten av grynen och tryck försiktigt fast dem. Skär ut rutor eller stansa ut rundlar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i cirka 15 minuter.

Stek några muffins i taget på båda sidor i en stekpanna på medelhög värme tills de får lite färg. Lägg tillbaka dem på plåten och grädda mitt i ugnen i cirka 6 minuter. Låt svalna på galler. Dela bröden genom att bryta upp dem med en gaffel.

Vi har tidigare publicerat detta recept i Allt om mat.

0
5

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00