ANNONS

Saftig och god kardemummakaka i gjutjärnspanna

/

Detta recept har vi fått av vår ”extra-mamma” Marie. Ni kanske minns att vi har nämnt henne förut – det är nämligen hon som bakar 8000 kakor varje jul och ger bort till alla sina vänner. Det är även hon som har lyckats ”muta bort” en fortkörningsbot i USA med sina vansinnigt goda chocolate chip cookies…Receptet på dessa cookies får   ni vänta ett tag till på! 🙂

Kardemummakaka i gjutjärnspanna med ingredienser runtom

Foto: Helen Pe

Kardemummakaka i gjutjärnspanna
10 – 12 bitar

2 dl strösocker
150 g smör, rumsvarmt
3 ägg
1 dl yoghurt eller filmjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 ½ msk nystött kardemumma

kanel och pärlsocker till garnering

Värm ugnen till 175 grader. Smöra och bröa en gjutjärnspanna (eller bakform) som rymmer minst 1.2 liter.

Vispa socker och smör poröst. Vispa ner äggen, ett i taget. Rör ner filmjölken. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Häll ner smeten i pannan och bred ut den jämt. Strö över lite kanel och pärlsocker.  Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter eller tills en sticka kommer ut torr. Täck kakan med lite folie om den börjar bli för mörk. Låt svalna.

2
7

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram!

@systrarnaeisenman
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00