
Grönsaksnudlar med sesamfrön
Vi har börjat lägga upp bilder från våra egna middagar på InstaStories för att visa en nyans av bilder på vad vi äter till middag – till skillnad från våra noggrant genomtänkta, stylade bilder här på bloggen! 😉 Vi hoppas att de kan ge lite mer inspiration och tips på vardagsmiddagarna till våra följare. Den här superenkla nudelrätten lagade jag häromdagen och la upp och oj – vad många ni var som frågade efter receptet! Jag lovade att jag skulle laga den igen, skriva receptet och fota. Sagt och gjort – här kommer den! Ha en fin måndag! /Lisa
Grönsaksnudlar med sesamfrön
ca 4 portioner
250 g äggnudlar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2-3 msk olja
2 morötter
1 litet huvud broccoli
150 g svamp
150 g haricots verts
65 g spenat
Sås
½ dl japansk soja
2 msk kinesisk soja
2 msk mirin
2 msk honung
1 msk risvinäger
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk sesamolja
1/2 krm svartpeppar
1/2 dl rostade sesamfön till garnering (gärna blandade svarta och vita)
2 skivade vårlökar till garnering
Blanda ingredienserna till såsen.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Sila av vattnet och skölj med kallt vatten. Lägg åt sidan.
Skala och skiva lök. Skala och finhacka vitlök. Skala och skär morötterna i sneda skivor. Bryt sönder broccolin i små buketter. Skiva svampen och skär haricots verts i mindre bitar.
Fräs lök och vitlök i olja i en stor stekpanna eller wok tills de mjuknar utan att ta färg. Tillsätt alla grönsaker förutom spenaten och stek i ytterligare några minuter tills de blir mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd. Höj värmen, lägg i nudlarna, spenat, såsen , rör om och låt puttra tills allt har värmts upp. Garnera med sesamfrön och vårlök.