ANNONS

Päronkaka i gjutjärnspanna med kardemummagrädde

/

Har alltid drömt om att ha ett päronträd i trädgården. Har dessvärre bara ett litet äppleträd samt ett plommonträd som har aldrig gett frukt. Så för att baka denna ljuvliga päronkaka i gjutjärnspanna med kardemummagrädde får jag helt enkelt ge mig ut och palla hos någon granne…  : )  Monica

Päronkaka i gjutjärnspanna med kardemummagrädde

Foto: Helen Pe

Familj och vänner som äter middag vid ett bord under ett äppleträd

Foto: Helen Pe


Två pojkar som leker i ett äppelträd

Foto: Helen Pe

Päronkaka i gjutjärnspanna med kardemummagrädde
ca 8 bitar

ca 500 g päron (3-4 stycken), av fast sort
2 dl farinsocker
1 tsk malen kanel
50 g smör
2 ägg
2 ¼ strösocker
2 ¼ vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker


Kardemummagrädde
3 dl vispgrädde
1 tsk malen kardemumma

Värm ugnen till 200 grader. Skala, kärna ur och skiva päronen. Blanda dem med farinsocker och kanel. Smält smöret i en gjutjärnspanna. Lägg ner päronen och bryn päronen i ca 5 minuter.

Vispa ägg och strösockret poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten. Häll smeten över päronen i pannan. Ställ in pannan i ugnen och grädda i ca 30 minuter. Låt kakan svalna något, dra med en kniv runt kanten av pannan och stjälp sedan upp den så att päronen ligger uppåt.

Vispa grädden och smaksätt med kardemumma. Servera pajen varm eller kall med kardemummagrädde.

2
5

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00