ANNONS

Kyckling, äpple och champinjoner i krämig äpplecidersås

/

Kyckling

,

Recept

,

Blev så sugen på att laga något med äpple – som inte var dessert eller bakat. Det blev då denna vansinnigt goda kycklingrätt med äpplen, lök, champinjoner och en krämig sås med cider. Det var så gott så jag och Lisa bokstavligen slickade rent våra tallrikar. Kan en rätt få bättre betyg än så! /Monica

ciderkyckling2

Kyckling och äpple i krämig äppelcidersås
ca 4 portioner

8 kycklinglårfilé
1 dl mjöl
1 tsk salt
en nypa svartpeppar
2 msk rapsolja
2 gula lökar, skivade

1 äpple, urkärnad och skivat
100 g champinjoner, skivade (halvera om små)
3 timjankvistar
25 g smör
1 1/2 dl hönsbuljong
1 1/2 dl äpplecider
1 1/2 dl grädde
1 msk äpplecidervinäger
salt och peppar

Blanda mjöl, salt och svartpeppar.

Fräs löken i smör i ca 15 minuter tillsammans med timjankvistarna. Tillsätt äpplen och champinjoner och fräs i 3 – 5 minuter.  Äpplena får inte bli för mjuka.  Lägg åt sidan.

Panera kycklingen i mjölet. Utan att rengöra pannan, tillsätt oljan och stek kycklingen tills den blir gyllenbrun. Tillsätt buljong och cider. Sätt på lock och låt puttra tills kycklingen är genomkokt (innertemp 75 grader). Tillsätt lök-, svamp- och äppleblandningen samt grädde och äpplecidervinäger. Låt koka upp så att allt blir varmt. Smaka av med salt och peppar.

Servera med t ex ris, bulgur, matvete eller potatismos.

4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram!

@systrarnaeisenman
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00