back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Krämig champinjonsoppa

  • 4 portioner

En krämig och värmande champinjonsoppa perfekt för en lättlagad vegomåndag.

    Hur

    Gör så här

    1.

    Lägg några skivor champinjoner åt sidan till garnering.

    2.

    Fräs löken i smöret i några minuter i en kastrull.

    3.

    Lägg ner svampen och fräs i några minuter till.

    4.

    Tillsätt buljong och timjan. Koka i ca 10 minuter.

    5.

    Mixa soppan slät. Tillsätt grädden och värm upp. Späd om så önskas. Smaka av med salt och peppar.

    6.

    Fräs vitlöken tillsammans med de sparade svampskivorna gyllenbruna i smör. Salta och peppra.

    7.

    Garnera soppan med svampen och persilja.

    Ingredienser

    Ingredienser

    500 g champinjoner

    1 gul lök

    2 + 1 msk smör

    8-9 dl svamp- eller grönsaksbuljong

    1 tsk torkad timjan

    ca 2 dl vispgrädde

    efter smak salt

    efter smak peppar

    1 vitlöksklyfta, finhackad

    hackad persilja, till garnering