Lägg några skivor champinjoner åt sidan till garnering.
En krämig och värmande champinjonsoppa perfekt för en lättlagad vegomåndag.
1.
Lägg några skivor champinjoner åt sidan till garnering.
2.
Fräs löken i smöret i några minuter i en kastrull.
3.
Lägg ner svampen och fräs i några minuter till.
4.
Tillsätt buljong och timjan. Koka i ca 10 minuter.
5.
Mixa soppan slät. Tillsätt grädden och värm upp. Späd om så önskas. Smaka av med salt och peppar.
6.
Fräs vitlöken tillsammans med de sparade svampskivorna gyllenbruna i smör. Salta och peppra.
7.
Garnera soppan med svampen och persilja.
500 g champinjoner
1 gul lök
2 + 1 msk smör
8-9 dl svamp- eller grönsaksbuljong
1 tsk torkad timjan
ca 2 dl vispgrädde
efter smak salt
efter smak peppar
1 vitlöksklyfta, finhackad
hackad persilja, till garnering