ANNONS

Grillad ananas med Malibu och kokosgrädde

/

Kokoslikören Malibu måste ändå vara guds gåva till mänskligheten. Jag skulle kunna leva på Piña Coladas. Och vill jag variera mig lite kan jag alltid göra denna dessert på grillad ananas marinerad i malibu toppad med kokosflagor och vispad kokosgrädde. /Monica

Grillad ananas marinerad i Malibu, toppad med kokosflagor och vispad kokosgrädd

Foto: photographer Ulrika Ekblom www.ulrikaekblom.se

Grillad ananas marinerad i Malibu, toppad med kokosflagor och vispad kokosgrädde
4 portioner

1 färsk ananas
ca ½ dl Malibu (kokoslikör)
1 dl rostade kokosflagor
200 g kokosgrädde (eller kokosmjölk), kyld*

Skala, dela och skär bort rotstocken från ananasen. Skär den i 4 klyftor och lägg på ett fat. Häll Malibu på ananasklyftorna.

Rosta kokosen i en torr stekpanna. Vispa den kalla kokosgrädden fluffigt.

Grilla ananasen på ena snittsidan några minuter. Vänd och grilla andra sidan.

Servera med kokosgrädden och kokosflagorna.

*Kokosgrädde/mjölk måste vara riktig kall när den vispas. Ställ den i kylen i flera timmar innan den vispas. Vissa kokosmjölk skiktar sig. Använd då bara den feta krämiga delen.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00