ANNONS

Superenkel melonsorbet utan glassmaskin

/

Just under sommaren älskar vi enkla recept. Och denna smarriga melonsorbet är precis det. Superenkelt – och vansinnigt gott. Det bästa av allt är att man inte behöver använda en glassmaskin utan  man bara fryser in melonbitar. Sen när man är sugen på lite sorbet så mixar man bara den frysta melonen med lite sockerlag. Ibland är melonen så söta och goda att man inte ens behöver tillsätta socker. Passa på nu när melonen är i säsong, smakar gott och och säljs billigt!

Små påsar med olika frysta tärnade melonsorter

Superenkel melonsorbet
Superenkel och fräsch melonsorbet
4 portioner

1–3 valfria meloner, t ex galia, nätmelon, honungsmelon och vattenmelon
3 dl strösocker
1 dl vatten

Kärna ur melonen och skär fruktköttet i kuber. Lägg bitarna i plastpåsar och frys in.

Koka upp socker och vatten till en klar lag. Ta från värmen och låt svalna.

Ta fram de frysta melonbitarna strax före servering. Lägg melonbitarna i en matberedare och kör i några sekunder. Häll ner sockerlag efter smak – meloner varierar ofta i sötma. Kör i ytterligare några sekunder och servera sedan direkt i kylda glas. Om man blandar olika melonsorter ska de mixas var för sig. Ett fint sätt att servera melonsorbeten är att använda små urgröpta meloner som skålar.

.

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00