ANNONS

Enkel och god sallad med varmrökt lax, potatis, sparris och örtkräm

/

På sommaren är vi ofta sugna på fräscha sallader som man kan snabbt och enkelt sätta ihop – och slippa stå för mycket i köket när sol och bad kallar. Dagens somriga sallad är fantastiskt god och passar lunch som middag, vardag som fest! Ha en härlig dag! Kram, Lisa & Monica

Matig sallad med varmrökt lax, potatis och örtsås på ett vitt träbord

Matig sallad med varmrökt lax, potatis och örtsås på ett vitt träbord
Sallad med varmrökt lax, färskpotatis, sparris och örtkräm
ca 4 portioner

ca 400-500 g varmrökt lax
ca 800 g färskpotatis
ca 120 g blandsallad
12 sparrisar
12 rädisor

Örtkräm
2 dl créme fraiche
1 dl majonäs
1 liten vitlöksklfyta, skalad och pressad
2-3 dl färska örter (basilika, persilja, dill, gräslök)
2 tsk färskpressad citron
salt och peppar

dill till garnering

Kör ingredienserna till örtkrämen med en mixerstav till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

Koka färskpotatisen i saltat vatten tills de är klara. Häll av vattnet och låt svalna. Skär i halvor. Skär sparrisen i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten i några minuter, tills de är kokta. Dela laxen i mindre bitar. Skär rädisorna i klyftor. Varva sallad, potatis, lax, rädisor och sparris på ett stort fat eller tallrikar. Ringla över lite god olivolja, klicka över lite av örtkrämen och strö över nymalen svartpeppar. Garnera med dill och gärna ätbara blommor. Servera resten av örtkrämen på sidan om.

Matig sallad med varmrökt lax, potatis och örtsås på ett vitt träbord

0
5

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00