ANNONS

Jordgubbstartlette med mandelmassa och kokoschips

/

Detta kan vara en av de enklaste – och godaste jordgubbsdesserter! Vi plockar litervis med jordgubbar dagligen i trädgården – och gör då gärna denna tarlette med jordgubbar, mandelmassa, kokoschips och glass! Mums!

Jordgubbstartlette med mandelmassa och glass

Jordgubbstartlette med mandelmassa och glass
Smördegstartlette med mandelmassa, jordgubbar
och vaniljglass

4 portioner

2 smördegsplattor á 85 g
50 g mandelmassa
1 ägg, lättvispat
ca 200 g jordgubbar
3/4 dl rostade kokoschips
mynta eller citronmeliss till garnering
vaniljglass

Värm ugnen till 200 grader Skär varje smördegsplatta i två fyrkanter. Kavla ut litegrann. Lägg på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Riv mandelmassan och fördela mitt på smördegen. Pensla kanterna med det vispade ägget. Grädda tartletterna i ugnen i ca 15 minuter eller tills de är gyllenbruna. Snoppa jordgubbarna och skär i skivor. Lägg på tartletterna och strö över kokoschips. Garnera med citronmeliss eller mynta. Servera direkt med en kula vaniljglass.

Jordgubbstartlette med mandelmassa och glass

0
5

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00