ANNONS

Godaste jordgubb- och marängrutor

/

När man har ätit sig mätt på färska jordgubbar kan man baka dessa goda jordgubb- och marängrutor. Här får du nämligen allt i ett – de sötsyrliga jordgubbarna i en mjuk sockerkaka toppad med en seg och lite krispig maräng. Kan det bli bättre!

Jordgubb- och marängrutor uppskuren på ett vitt träbord

Foto: Helen Pe

Jordgubb- och marängrutor
20 – 24 rutor

100 g rumsvarmt smör
1 ½ dl strösocker
4 äggulor
1 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk mjölk
ca 225 g jordgubbar, halverade

Maräng
4 äggvitor
1/2 tsk ättiksprit
2 dl strösocker

Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en ugnsfast form, ca 20 x 30 cm.

Vispa smör och socker poröst. Vispa i äggulorna, en i taget. Vispa sedan i ägget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med mjölken. Bred ut smeten i formen och strö över jordgubbarna. Lägg äggvitorna och ättikspriten i en ren bunke och vispa skummiga. Tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning till en fast maräng. Bred den jämt över kaksmeten.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40 – 45 minuter. Lägg lite folie över kakan om marängen börjar få för mycket färg. Låt svalna helt och skär sedan i rutor.

 

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00