ANNONS

Ugnsbakad sötpotatis med rostade kikärtor, feta och tahinidressing

/

Idag bjuder vi på ugnsbakad sötpotatis med rostade kikärtor, feta och tahinidressing. Den söta sötpotatisen harmoniserar perfekt med sältan i fetan, beskan i ruccolan och den lilla hettan i de krispiga kikärtorna. Mums! Det är lite pilligt att skala kikärtorna men det är väl värt mödan. På så sätt blir kikärtorna så där härligt krispiga. De är även supergoda att servera enbart som snacks. Ha en skön dag! Nu njuter vi av värmen – för snart kommer det regn. /Monica

Sötpotatis med rostade kikärtor, feta, ruccola och tahinidressing
 
Sötpotatis med rostade kikärtor, feta, ruccola och tahinidressing
Ugnsbakad sötpotatis med rostade kikärtor, feta, ruccola och tahinidressing
2 – 4 portioner

2 sötpotatis
ca 40 g ruccola
ca 1 dl smulad feta
rostade kikärtor
nymalen svartpeppar

Tahinidressing
1 dl yoghurt
1 liten vitlöksklyfta, pressad
4 msk tahini
1-2 msk färskpressad citron
ca 1 tsk honung
salt och svartpeppar
ev lite vatten

Värm ugnen till 200 grader. Halvera sötpotatisen på längden. Pensla med lite olja och salta. Lägg i en ugnsform med snittsidan uppåt. Baka sötpotatisen i ca 20 minuter tills den är mjuk rakt igenom.

Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Spä eventuellt ut den med lite vatten för en rinnigare konsistens.

Lägg upp sötpotatisen på ett fat.  Fördela ruccola, feta och kikärtor ovanpå. Avsluta med att ringla över dressingen och strö över lite svartpeppar.

Tips! När sötpotatisen är färdigbakad kan den snabbt läggas på grillen för lite fina grillränder och god grillsmak!

0
4

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00