ANNONS

Bulgur- och spenatsallad med jordgubbar och ädelost

/

Hoppas ni har haft en skön midsommarhelg. Våran har varit helt fantastiskt. Vi firade den tillsammans med våra familjer – dock tyvärr utan vår mamma som är 82 år och riskgrupp. Hela helgen har vi varit hemma hos Monica och bara tagit det lugnt. Midsommarlunchen blev en klassisk sillunch för Lisa, Monica och Lars medan Henrik och barnen åt nyrökt lax med färskpotatis. Till middag hade vi tänkt grilla men upptäckte i sista sekund att köttet hade glömts kvar hos Lisa i Sollentuna. Killarna cyklade iväg till Hemköp som var förstås stängt. Men det lokala hamburgarhaket som hade öppet förbarmade sig över oss och sålde oss några hamburgarbröd (då vi hade köttfärs…). Allt som allt så blev det ändå en riktigt lyckad middag. Annars har dagarna mest varit häng i skuggan, lite badmintonspel i trädgården och flera turer ner till stranden som är bara 5 minuters promenad bort. Till och med lilla Ines, 4 år, var med när vi tog en kvällsdopp kl 23.

Dagens recept är en fräsch bulgursallad med jordgubbar och ädelost. Jordgubbar gifter sig ovanligt bra med just ädelost – men gillar man inte den går det förstås bra att byta ut den mot t ex feta eller chèvre. Oavsett så får du en härlig god sommarsallad!

Bulgur- och spenatsallad med jordgubbar och ädelost

Bulgur- och spenatsallad med jordgubbar och ädelost
Bulgur- och spenatsallad med jordgubbar och ädelost
ca 4 portioner

2 1/2 dl okokt bulgur
1/2 rödlök
ca 250 g jordgubbar
ca 150 g ädelost
ca 130 g spenat
1/2 dl rostade pinjenötter
1/2 dl rostade pumpakärnor
god olivolja
salt och nymalen svartpeppar

Koka bulguren enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av. Skala och skiva rödlöken. Lägg skivorna i blöt i kallt vatten, så blir de mildare i smaken. Sila av vattnet. Ansa och skiva jordgubbarna. Smula ädelosten i mindre bitar.  Varva bulgur, spenat, ädelost, jordgubbar, pinjenötter och pumpafrön på ett stort fat eller på tallrikar. Ringla över olivolja, strö över salt och svartpeppar.

0
4

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00