ANNONS

Söta och goda marshmallow-kycklingar

/

Idag ska det påskpysslas. Barnen får göra enkla och goda Smörkarameller medan jag gör dessa söta marshmallowkycklingar! Det gäller att hålla dem sysselsatta. Henrik jobbar så jag är ensam hemma med barnen. Det är svårt att hitta aktiviteter som både en 7-åring och en 4-åring vill göra.  Att göra godis (om de får äta under tiden) verkar dock vara en favoritsyssla för både…Ha en riktig fin måndag! /Monica

Marshmallowkycklingar på rosa sidenpapper med påskfjädrar

Foto: Stefan Wettainen

Marshmallowkycklingar
ca 30 stycken

2 dl + 5 dl strösocker
3 msk gelatinpulver
3 ½ dl vatten
2 ½ dl ljus sirap
1 msk vaniljsocker
ca 25 g smält choklad

några droppar gul karamellfärg

Blanda 2 dl strösocker i en påse med några droppar gul karamellfärg. Skaka påsen tills all socker har färgats. Häll ut sockret på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Blanda gelatin och ½ dl av vattnet i en bunke. Låt gelatinet svälla i några minuter. Koka upp 5 dl socker, sirap och resterande vatten i en tjockbottnad kastrull. Koka lagen över medelhög värme till 116 grader.

Häll långsamt under kraftig vispning den heta sockerlagen ner i skålen med gelatinet. Fortsätt vispa i ca 10 minuter eller tills smeten blivit så tjock att den knappt går att vispa mer. Vispa till sist i vaniljsockret och önskad mängd karamellfärg.

Fyll en spritspåse med smeten. Spritsa först ut en sträng, ca 2 cm bred och 3 cm lång på det färgade sockret. Avsluta med att lätta lite på trycket på slutet och dra upp spritspåsen för att skapa en liten ”svans”. För att göra huvudet – spritsa en klick på änden där svansen inte är, lätta på trycket och dra spritspåsen vertikalt bort från kroppen för att skapa ett näbb. Ta lite av den färgade sockret och strö över kycklingarna. Låt kycklingen stå i rumstemperatur tills de har stelnat. Pensla små ögon med den smälta chokladen.

0
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00