ANNONS

Vallmo- och citrontårta med lemon curdfrosting

/

Årets påskfirande blir nog lite annorlunda på grund av de rådande omständigheterna. Många av oss kommer inte kunna fira med familj och vänner. Kanske är den stora påskbuffén inte längre aktuell. Men det betyder inte att man ändå inte kan äta gott. Vi kommer därför de kommande dagar göra som vi alltid gör inför påsken – dvs dela med oss utav en massa härliga och goda recept. Först ut är denna ljuvliga vårinspirerad citron- och vallmotårta med lemon curdfrosting som vi har dekorerat med vackra blommor. För en barnsliga tårta kan garnera med påskgodis eller annan rolig pynt!

Vallmo- och citrontårta täckt med frosting och dekorerad med blommor.

Foto: Magnus Skoglöf

Vallmo och citrontårta med lemon curdfrosting

Vill du ha en hög tårta som den på bilden – använd en mindre form.

150 g smör
3 ägg
2
½ dl strösocker
3
½ dl vetemjöl
1
tsk bakpulver
rivet skal från ½ citron
2 msk färskpressad citron
saft
2 msk blå vallmofrön

Frosting med lemon curd
600 g Philadelphiaost eller annan färskost
½
– 1 dl florsocker
1 dl
lemon Curd
några droppar gul karamellfärg


Värm ugnen till 175 grader.
Smörj och bröa en rund bakform.

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner i smeten tillsammans med citronskal, citronsaft och vallmofrön och blanda till en slät smet. Tillsätt det smälta smöret. Häll smeten i formen och grädda i 30-40 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt kakan stå och svalna en stund innan den stjälps upp på ett galler.  Låt svalna helt.

Vispa ihop ingredienserna till frostingen till en fluffig kräm. När kakan kallnat skär den i två, alternativt tre, bottnar och bred lite frostingpå varje del. Avsluta med att breda ut frosting över hela tårtan. Garnera eventuellt med blommor (obesprutade).

5
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00