ANNONS

Smörkarameller till påskägget!

/

Nu är det bara några dagar kvar till påsk och vi börjar fundera på vad vi ska gör för gott – även om det i år blir en lugnare påsk. Påskgodis är ju en självklarhet till påsken.  Många av er är kanske inte så sugna på att köpa lösviktsgodis just nu, så varför inte passa på och gör egen godis. Det är både enkelt och kul. Kika in på våra steg-för-steg bilder här nedanför för att göra supersmarriga smörkarameller.

Smörkarameller
ca 50 stycken

5 dl florsocker
50 g smör
1 msk vispgrädde
några droppar pepparmintsolja eller någon annan smakessence
några droppar karamellfärg, valfri färg

Kör florsocker, smör och grädde i en matberedare till en slät massa.

Tillsätt smak och färg efter tycke med karamellfärg och smakessence.

Rulla ut till stänger. För att göra multifärgade stänger rullar man massan i smalare stänger. Sätt ihop stängerna och snurra sedan.

Klipp eller skär stängerna i små bitar. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper och låt torka i rumstemperatur. Skaka om några gånger för att torka karamellerna runtom. Förvara kallt i lufttät burk.

Olika smakessencer och aromer kan man bland annat köpa från Essencefabriken, Panduro och Strössel & Annat

.

2
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00