ANNONS

Croissant med äggröra, rökt lax, avokado och hollandaisesås

/

Vi är riktiga ”brunch-älskare”.  Vi älskar att ta det lugnt på helgmorgnarna (när tiden tillåter) och laga en god brunch. 95% av fallen blir det ägg, bacon och amerikanska pannkakor. Men just kommande helg som inleder påsklovet, blir inte riktigt som planerat. Vi skulle egentligen åka upp till vårt hus i Järvsö, åka skidor och fira första påsken. Men såklart stannar vi hemma och då passar vi på att lyxa till det och lagar denna supergoda rätt – croissant med äggröra, rökt lax, avokado och hollandaisesås. Kanske blir det så att vi även unnar oss ett glas Mimosa. Hoppas ni får en skön helg och mår bra! Kram, Lisa

Croissant med äggröra, rökt lax och hollandaisesås på ett träbord med beige servett

Croissant med äggröra, rökt lax, avokado och hollandaisesås
2 portioner

2 croissant
5 ägg

3 msk vispgrädde
ca 2 msk smör
ca 100 g rökt lax
1/2 avokado, skivad
gräslök till garnering

Hollandaise
100 g smör
2 äggulor

1 msk citron
1 msk vatten
1 krm salt

Börja med att göra hollandaisesåsen: Smält smöret. Blanda äggulor, citronsaft, vatten och salt i en liten kastrull. Värm på svag värme under vispning till ett tjockt skum. Stäng av värmen. Vispa ner smöret lite i taget. Det ska bli en tjock sås. Ställ åt sidan.

Dela croissant på längden.

För att göra äggröran, vispa ägg och grädde lite lätt. Värm 2 msk smör i en stekpanna och häll i äggsmeten. Rör långsamt på svag värme tills den börjar stelna något. Smaka av med salt och svartpeppar.

Lägg upp croissant-halvorna på tallrikar och lägg på äggröran. Toppa med lax och avokado. Ringla över lite hollandaisesås och garnera med gräslök.

Croissant med äggröra, rökt lax och hollandaisesås

0
5

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00