ANNONS

Over Night Oats med apelsin, kardemumma och mandel

/

Over Night Oats har varit en trendig grej ett tag nu. Normalt har vi svårt för mat som blir hypertrendigt – men detta är ju faktiskt så vansinnigt gott och så himla enkelt att göra. Man kan dessutom variera det in i det oändliga. Grunden är havregryn och någon vätska – vi gillar att blanda mjölk (eller någon växtbaserad ”mjölk”) med juice. Sen kan man toppa med någon nötsmör, torkad frukt, nötter, frön och kärnor, kokos etc etc. Endast fantasin sätter gränser.

Over Night Oats med apelsin, kardemumma och mandel
Over Night Oats med apelsin, kardemumma och mandel
2 portioner

2 dl havregryn
1 dl apelsinjuice
2 dl mandelmjölk
2 msk torkade tranbär
1 krm malen kardemumma
½ tsk vaniljsocker
en nypa salt

Garnering
2 tsk rostade kokosflingor
2 tsk rostade mandelspån
2 tsk mandelsmör

Rör ihop ingredienserna. Täck med plastfolie och låt stå i kylen över natten. Toppa med kokos, mandelspån och mandelsmör.

0
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00