Lemon sour cocktail med ärtskott!

Jag har aldrig varit någon som dricker särskilt mycket (dvs alkohol). Även på de tjusigaste restaurangerna har jag alltid ett glas med Cola Zero som står bredvid mitt vinglas – oavsett hur fin och dyr vinet är. Dock har jag på sistone gjort det till en vana att varje fredag kväll avsluta veckan och välkomna helgen med en liten cocktail. Oftast tar jag något fruktigt som jag har hemma och blandar med lite sockerlag och en skvätt vodka, tequila eller rom. En favorit är Frozen Margarita eller hallon, citron, vodka och pernod! (Tänk dig sura godisar blandat med lakrits!). En ny favorit är dock denna Lemons Sour med ärtskott! Japp, ni hörde rätt. Jag vet, det låter som en märklig smakkombo för en cocktail men jag kan lova att den är, förutom vacker, superfräsch!  Med risk att ni förlorar all respekt för mig nu så kan jag tipsa om att alla cocktails passar utmärkt med Flamin´hot Cheezers. Hoppas ni får en härlig helg! Kom ihåg! Stanna hemma! Stay safe!  /Monica

Två glas med vackert grönt lemon sour cocktail med ärtskott

Foto: Lisa Björner

Lemon Sour Cocktail med ärtskott
2 cocktail

½ dl vatten
½ dl strösocker
1 tsk rivet citronskal
50 g ärtskott
1 dl vatten
1 dl färskpressad citronsaft
lättvispad äggvita från 1 litet ägg
vodka efter smak

Koka upp vatten, socker och citronskal. Låt svalna.

Mixa ärtskott med vatten och citronsaft. Sila ner vätskan i en shaker. Tillsätt sockerlag, äggvita, vodka och is. Skaka om och häll ner i kalla cocktailglas.

 

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..