ANNONS

Tahinikakor

/

Eftersom många av er verkade gilla dessa tahinikakor så kör vi en repris på dem. De är nämligen en riktig smakupplevelse! Första gången jag bakade dem var jag lite tveksam för jag hade lite svårt att se hur det skulle vara gott med tahini (sesampasta) i kakor. Men jisses – vad fel jag hade. Dessa godingar går inte att sluta äta. Och dessutom superenkla att göra. /Monica

Tahinikakor på en plåt

Foto: Monica Eisenman


Tahinikakor

Foto: Monica Eisenman

Tahinikakor

Foto: Monica Eisenman

Tahinikakor

175 g smör
2 dl strösocker
3 msk honung
2 dl tahini
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt

Värm ugnen till 175 grader. Vispa smör och socker poröst. Rör ner honung och tahini. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Häll ut sesamfröna på en tallrik. Rulla degen till små bollar. Lägg en degboll på tallriken med sesamfrön, tryck till degen så den plattas till något och botten täcks med sesamfrön. Lägg kakan (med sidan med sesamfrön uppåt) på en plåt täckt med bakplåtspapper. Gör likadant med resterande deg. Grädda i mitten av ugnen i 13 – 15 minuter, eller till kakorna är gyllenbruna. Låt svalna på ett galler.

(Ifall ni undrar varför vi inte delar upp texten i stycken är det för att undvika att en annons dyker upp mitt i instruktionerna…)

Tahinikakor

Foto: Monica Eisenman

2
13

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00