Kardemummayoghurt med frukt

Efter denna härliga frukost med kardemummayoghurt som vi har toppat med apelsin, grapefrukt, fikon, granatäpple samt en frukt sirap – så är vi laddade för en lång promenad. Idag kör vi nämligen umgänge ute i det fria. Vi kommer att promenera till en liten udde i Tyresta Nationalpark och grilla korv. Hur gör ni för att klara av dessa tider av ”isolering”? Själva försöker vi vara ute så mycket som möjligt. Även om det är lite för tidigt att börja pyssla i trädgården – så finns det alltid några gamla höstlöv som kan krattas upp. Hoppas ni får en härlig helg trots rådande omständigheter. Cyberkramar till er alla!  /Monica

 

Kardemummayoghurt med citrusfrukter, granatäpple, fikon och fruktsirap

Kardemummayoghurt med frukt
ca 2 portioner

2 ½ dl rysk yoghurt
¼ tsk vaniljsocker
½ tsk kardemumma

1 apelsin
½ grapefrukt
½ pink grapefrukt
1 fikon
1 dl granatäpplekärnor
1/2  dl strösocker

Blanda yoghurt med vaniljsocker och kardemumma.

Skala citrusfrukterna och skär ut filéer av fruktköttet och lägg åt sidan. Pressa saften ur det som är kvar av frukten – så att du får ca 1 dl. Ta ½ dl av granatäpplekärnorna och pressa ut saften genom en nätsil. Koka upp citrus- och granatäpplesaften i en kastrull med sockret. Låt sjuda tills den tjocknar något och får sirapskonsistens. Låt svalna.

Skär ett kryss i fikonet utan att skära igenom helt. Vik ut klyftorna.

Lägg upp yoghurten på ett fat. Toppa med citrus, fikon, granatäppelkärnor och ringla över fruktsirapen.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..