Italiensk tomatsoppa med parmesan- och kycklingbollar

Under dessa tider har maten blivit mer betydelsefull än vanligt, iallafall för oss. I tider av stress och oro så söker vi oss ofta till köket. Vissa ser till att försöka äta extra nyttigt eller som i vårt fall så har det blivit mycket ”comfort food” som lagas. Bland annat är denna italienska soppa med parmesan- och kycklingbollar en sådan rätt. Den värmer både mage och själ.

Italiensk soppa med parmesan- och kycklingbollar i djup tallrik på ett träbord

Italiensk soppa med parmesan- och kycklingbollar i djup tallrik på ett träbord
Italiensk tomatsoppa med parmesan- och kycklingbollar
ca 4 portioner

1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 förpackningar krossade tomater á 390 g
5 dl hönsbuljong
2 msk tomatpuré
2 tsk strösocker
en skvätt balsamvinäger
1 nypa chiliflakes
ca 1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Kycklingbollar
250 g kycklingfärs
1 äggvita
2 msk ströbröd
½ dl riven parmesan
1 msk finhackad basilika

ca ½ tsk salt
1 krm svartpeppar

smör till stekning
olivolja,
strimlad basilika och riven parmesan till garnering

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i en kastrull i några minuter. Ta 1/3 av lökblandningen och lägg åt sidan. Tillsätt krossade tomater, buljong, tomatpuré, socker, balsamvinäger, chiliflakes, salt och peppar i kastrullen. Koka upp och låt puttra medans kyckling-köttbullarna görs. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare.

Blanda äggvitan och ströbrödet i en bunke och låt stå och svälla i 5 minuter. Tillsätt kycklingfärs, parmesan, basilika, salt och peppar. Rulla till bollar och stek i smör runtom tills de är genomstekta.

Servera soppan med kycklingbollarna. Toppa med några droppar god olivolja, rikligt med riven parmesan och strimlad basilika.

 

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..