ANNONS

Jordnötsrutor med choklad och kokos

/

Choklad och jordnötssmör passar så otroligt bra ihop – tänk er då att lägga till lite kokosflingor. Den perfekta smakkombinationen om du frågar mig! Dessa jordnötsrutor för oss tillbaka till barndomen i USA och minns ett favoritgodis (som fortfarande är..) Reese’s Peanut Butter Cups. Det bästa med dessa sötsaker – förutom att de är supersmarriga förstås – är att det behövs få ingredienser. De är dessutom glutenfria och går snabbt att göra! Ha en toppen onsdag! Kram, Lisa

Jordnötsrutor med choklad och kokos uppskurna på en skärbräda
Jordnötsrutor med choklad och kokos
ca 12 bitar

15 dadlar utan kärna
2 dl osötat jordnötssmör
ca 1 msk lönnsirap eller honung
3 msk kokosmjöl
100 g mörk choklad, smält
2 msk kokosflingor

Kör dadlarna i en matberedare till en grov massa. Tillsätt jordnötssmöret och honung och blanda ytterligare. Tillsätt kokosmjöl och mixa tills allt har precis rörts ihop. Klä en form med plastfolie och tryck ut massan, ca 3 cm tjock. Häll över den smälta chokladen och strö över kokosflingorna. Låt stelna i kylskåpet. Skär sedan i rutor.

2
6

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00