Jordnötsrutor med choklad och kokos

Choklad och jordnötssmör passar så otroligt bra ihop – tänk er då att lägga till lite kokosflingor. Den perfekta smakkombinationen om du frågar mig! Dessa jordnötsrutor för oss tillbaka till barndomen i USA och minns ett favoritgodis (som fortfarande är..) Reese’s Peanut Butter Cups. Det bästa med dessa sötsaker – förutom att de är supersmarriga förstås – är att det behövs få ingredienser. De är dessutom glutenfria och går snabbt att göra! Ha en toppen onsdag! Kram, Lisa

Jordnötsrutor med choklad och kokos uppskurna på en skärbräda
Jordnötsrutor med choklad och kokos
ca 12 bitar

15 dadlar utan kärna
2 dl osötat jordnötssmör
ca 1 msk lönnsirap eller honung
3 msk kokosmjöl
100 g mörk choklad, smält
2 msk kokosflingor

Kör dadlarna i en matberedare till en grov massa. Tillsätt jordnötssmöret och honung och blanda ytterligare. Tillsätt kokosmjöl och mixa tills allt har precis rörts ihop. Klä en form med plastfolie och tryck ut massan, ca 3 cm tjock. Häll över den smälta chokladen och strö över kokosflingorna. Låt stelna i kylskåpet. Skär sedan i rutor.

 

  1. Anna skriver:

    De ser fantastiska ut och Reeses är mina favoriter också sedan jag spenderade en tid i USA. Men, jag gillar inte dadlar tror ni ändå att det är värt ett försök eller är de så där ”dadelsega” som det kan bli i rawballs och liknande?
    Passar också på att tacka för alla fantastiska recept och inspiration. Gjorde pastan med grönsaker och mascarpone idag. Magisk!

    1. Hej Anna! Ja, visst är Resse’s goda. Dessa är förstås inte lika krämiga och söta som Resse’s och kanske kan uppfattas som ”dadelsega”. 🙂 Hoppas du ”vågar” ända testa receptet och gillar dem!:) Vad roligt att du inspireras av våra recept! Visst är grönsakspastan med mascarpone fantastiskt! Kram, Lisa & Monica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..