Cajun-friterade pickles med ranch dip

I Sverige är ”pickles” dvs saltgurka inte lika vanligt  som i USA – där man har som tradition att äta det som snacks. Här har vi tagit dem till ytterligare en nivå genom att panera och fritera dem och servera med en härlig krämig ranch dip. Perfekt snacks till mellomyset ikväll. Eller, ifall du har gäster, varför inte som tilltugg innan middagen.

Friterade saltgurkor i en metallkorg med ranch dip i en skål bredvid.

Foto: Lisa Björner

Cajun-friterade pickles med Ranch dip
ca 20 skivor

4 hela salt- eller ättiksgurkor
2 ½ dl vetemjöl
2 ½ dl mjölk
1 tsk bakpulver
1 ägg
4 dl pankoströbröd
olja till fritering

Cajunkryddblandning
½ tsk paprikapulver
½ tsk vitlökssalt
½ tsk lökpulver
½ tsk cayennepeppar
½ tsk chilipulver
½ tsk torkad oregano
½ tsk torkad timjan
1 tsk salt
¼ tsk svartpeppar
¼ tsk vitpeppar

Ranch Dip
2 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 tsk strösocker
1 tsk finhackad gräslök
1 tsk finhackad dill
1 tsk finhackad persilja
½ tsk vitlökspulver
½ tsk lökpulver
salt och svartpeppar

Börja med att röra ihop alla ingredienser till ranch dippen. Smaka av med salt och peppar.

Vispa ihop mjöl, mjölk, bakpulver och ägg i en skål. Blanda alla ingredienserna till cajunkryddblandningen och rör ner i smeten. Häll upp pankoströbrödet i en skål.  (Ett tips är att hälla upp pankoströbrödet i två omgångar då det kan lätt blir kladdigt från smeten.) Skiva gurkorna på längden, ca ½ cm breda. Torka av gurkskivorna lite försiktigt med hushållspapper. Doppa först en gurkskiva i smeten och sedan doppa den runtom i pankoströbrödet. Lägg på ett fat. Gör likadant med alla gurkskivor.

Värm oljan till 180 grader. Lägg ner några gurkskivor åt gången och fritera i några minuter tills de blir gyllenbruna. Ta upp med en hålslev och lägg på hushållspapper för att rinna av. Servera direkt med Ranch Dip.

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..