Vi firar att det äntligen har blivit kallt i Stockholm genom att bjuda er på våra 10 godaste, mustigaste och med värmande grytor. Det fina med grytor är att de är så enkla att tillaga. Man slänger ihop lite ingredienser i en gryta och sen låter den sköta sig själv i princip. Den må ta några timmar – men det innebär inget egentlig arbete för dig. Du kan t om låta grytan stå på lite lägre värme i ugnen över natten eller under dagen då du är i skidbacken! Den kan även tillagas ett par dagar i förväg. Oftast blir den t om godare då!

Träbord med tallrikar och gjutjärnsgryta fylld med

Foto: Lisa Björner

Mustig och god gryta med vilt, messmör och svartvinbär

Mustig gryta med högrev, äpple och svamp i en le creuset gryta
Högrevsgryta med jordärtskockor, kastanjechampinjoner och äpple

Vegetarisk böngryta med belugalinser och zuchinni
Provencalsk böngryta med belugalinser och zuchinni

 

Baskisk fiskgryta med potatis och jalapeños

Foto: Lisa Björner

Baskisk fiskgryta med potatis och jalapeños

Kycklinggryta med kikärtor och couscous och mandel och russin upplagt i två svarta rustika tallrikar på ett svart plåt underlag
Kyckling- och kikärtsgryta med couscous, mandel och russin

Renskavsgryta i en gjutjärnsgryta utomhus med snö och granris

Foto: Helen Pe

Renskavsgryta med skogschampinjoner och lingon

Vegetarisk linsgryta med sötpotatis
Indisk linsgryta med kokosmjölk, sötpotatis och spenat

Boeuf bourguignon på en trätallrik

Foto: Roland Persson

Boeuf Bourguignon med krämig örtpolenta

Coq au vin blanc i en vit le creuset gjutjjärnsgryta

Foto: Niklas Larsson

Coq au vin blanc

 

Kubansk kycklinggryta med oliver, russin och friterad kapris

Foto: Lisa Björner

Kubansk kycklinggryta med oliver, russin och friterad kapris

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..