ANNONS

Varma fyllda frallor!

/

Dessa fyllda frallor är perfekta att förbereda hemma för att sedan packa med sig i matsäcken ut i skidspåret eller backen. Sedan är det bara plocka fram när hungern pockar på – och grilla dem över öppen eld. Osten kommer att smälta och mojsa till sig med de goda charkuterierna, peston och paprikan. Vi kan garantera att det värmer gott i magen och dessutom kommer du fyllas på med ny energi så du orkar slänga dig utför den svarta pisten eller staka dig fram den sista milen..

Fyllda frallor för vinterpicknicken

Foto: Helen Pe

Varma frallor fyllda med pesto, charkuterier,
ost
och rostad paprika
4 frallor

4 stycken ljusa frallor
1 röd paprika
1
gul paprika
3 msk pesto
8 skivor salami
4 skivor mortadella
8 skivor
prästost eller Västerbottensost
1 mozzarella á 150 g
, skivad
aluminiumfolie

Börja med att rosta paprikorna. Värm ugnen till 250 grader. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med skalet uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Grilla dem i ugnen i cirka 25 minuter tills de blir brunsvarta. Lägg dem i en plastpåse och knyt om. Låt svalna i 20 minuter och dra sedan försiktigt av skalet. Skär i breda strimlor.  

Dela frallorna. Bred först på lite av peston. Varva sedan skivor av salami, mortadella, ost, mozzarella, paprika och resterande pesto. Lägg på locket och vira in i aluminiumfolie. Värm mackorna över indirekt värme (dvs inte direkt över den heta glöden) tills de är varma inuti och osten har smält, i ca 10 minuter. Tiden beror på värmen på glöden. Servera varma.

0
5

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00