Sötsalta heta nötter

Oavsett om man kollar på melodifestivalen ikväll,myser framför en bra film eller ha gäster på middag så tipsar vi om dessa supergoda snacks – sötsalta heta nötter. Förutom att de är vansinnigt goda – så går de supersnabbt att sno ihop.Vi tycker det är godast med mandlar, cashewnötter och jordnötter, men använd de nötter ni gillar bäst eller råkar ha hemma. Tillsätt mindre cayennepeppar om ni vill ha nötterna lite mildare.

Sötsalta heta nötter med öl

Sötsalta heta nötter
Sötsalta heta nötter
ca 5 dl

5 dl nötter, naturella
½ dl strösocker
1 ½ tsk salt

ca 1 tsk cayennepeppar
1 msk vatten
1 msk honung
1 tsk rapsolja

Värm ugnen till 200 grader. Rosta nötterna på en plåt i cirka 10 minuter. Rör om då och då. Blanda socker, salt och cayennepeppar i en bunke. Blanda vatten, honung och rapsolja i en kastrull och koka upp. Rör ner mandeln i honungslagen och blanda sedan allt med kryddorna i bunken. Rör om tills alla nötter är täckta. Lägg ut nötterna för att svalna på en plåt täckt med bakplåtspapper.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..