ANNONS
Integritet på Tailsweep

Lax- och potatisfrittata

/

Dagens recept har inspirerats från vår mycket uppskattade klassiska svensk husmanskost. Nämligen laxpudding! Vi tycker rätten har varit lite bortglömd på sistone och vill gärna lyfta den igen –  den är ju verkligen så oerhörd god! Men ska vi vara ärliga så låter det mycket roligare med ”frittata” än pudding! Oavsett, lax- och potatisfrittata går snabbt och enkelt att laga, och passar att servera vardag som fest. Som en liten twist på denna klassiska rätt så har vi ökat mängden lök något och dessutom karamelliserat den. Denna lilla ”tweak” tar rätten till helt nya höjder om vi får säga det själv.


Lax- och potatisfrittata

4-6 portioner

800 g potatis
3 lökar
300 g kallrökt lax, skivad

Stanning
3 ägg

3 dl vispgrädde
½ tsk salt
1 nypa vitpeppar
2 msk hackad dill
Rivet skal från 1/2 citron

Värm ugnen till 200 grader. Smörj en form eller gjutjärnspanna.

Skala potatisen och småkoka den i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Häll av vattnet och skölj med kallt vatten för att avstanna tillagningen.

Skala löken och skiva. Stek i stekpannan i 2 msk smör och lite olja i ca 20 minuter tills den blir mjuk. Rör om då och då så att den inte bränns.

Börja med att lägga ett lager potatis i botten av formen, fortsätt med att varva lök, lax och potatis. Avsluta med ett lager potatis på toppen. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och slå den över formen.

Ställ in formen i ugnen i 30-40 minuter, eller tills potatisen är mjuk och gyllenbrun.

Servera med skirat smör och citron.

0

Följ oss på Instagram!

@systrarnaeisenman
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00