Halloumi fries panerade i ostbågar. Japp. Du läste rätt.  Följer man en blogg som skrivs av två systrar med amerikansk bakgrund så är det just sådana recept som kan förväntas dyka upp då och då. Vi har lagt upp detta tidigare och de var så populära!! Och ja, ni som ser detta första gången – det är lika gott som det låter…. Ni kommer inte blir besvikna. Kanske ett perfekt tilltugg nu till helgen? Kram, Lisa & Monica

 

halloumifries4
 

Halloumi fries panerade i ostbågar med Ranch Dip
ca 16 stycken

Både ostbollar och ostbågar (eller ostkrokar eller vad du nu kallar det) funkar – dock tycker vi att ostbollar har mer smak. Är du riktigt wild n´crazy kan du t om ta Flamin hot Cheezers…

2 paket halloumi
ca 3 dl ostbollar eller ostbågar
neutral olja för stekning

Ranch Dip
2 dl majonnäs
2 dl gräddfil
3 msk finhackad bladpersilja
1 liten vitlöksklyfta, pressad
1 tsk Worceistershiresås
1/2 tsk vitvinsvinäger
1/2 – 1 tsk strösocker

1 tsk lökpulver
1 krm paprikapulver
salt och svartpeppar

Skär halloumin i stavar. Lägg i en skål med kallt vatten och låt stå i minst 30 minuter – det är för att halloumin inte ska vara för salt. Blanda all ingredienser till ranch dippen. Smaka av med salt och peppar.

Kör ostbågarna i en matberedare till ett fint pulver. (Se till att matberedaren är helt torr.)  Ta upp halloumin ur vattnet. Rulla halloumi-stavarna runtom i ostpulvret så att de täcks ordentligt. Värm lite olja i en stekpanna och stek halloumi-stavarna, några åt gången, runtom tills de blir gyllenbruna. Lägg på hushållspapper. Torka ur stekpannan med hushållspapper och häll i ny olja mellan gångerna, annars kommer resterna av ostpulvret som blir kvar i stekpannan att brännas. Servera med ranch dip.

Halloumi fries panerade i ostbågar

Halloumifries doppad i ranch dip

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..