ANNONS

Ljuvlig vitbönsoppa med spenat och doft av citron

/

Denna soppa är en av våra favoritsoppor. Den går supersnabbt att laga, typ 10 minuter, är billig och löjligt god. Dessutom är den riktig ”comfort food” som man säger på engelska… Man blir helt enkelt lycklig av att äta den. Matstylist Monica Eisenman

Två skålar med vitbönsoppa med spenat och citron på en rustik träbord. Bredivd ligger två skedar, citroner och spenat.
Vitbönsoppa med spenat och doft av citron
ca 4 portioner

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 1 msk olivolja
4 förpackningar stora vita bönor eller cannellinibönor à 410 g
1 liter grönsaksbuljong
ca 100 g spenat, färsk eller fryst och tinad
2 msk färskpressad citron
rivet skal av 1/2 citron

1 dl crème fraîche
salt och peppar

Skala och hacka löken. Pressa vitlöken och fräs den tillsammans med löken i olivoljan i en kastrull. Låt bönorna rinna av och tillsätt dem och buljongen. Sjud i 5 – 10 minuter. Kör soppan i matberedare tills den är slät eller använd stavmixer. Häll tillbaka den i kastrullen och blanda i spenat, citronskal, citronsaft och crème fraîche. Rör om och sjud i några minuter över svag värme. Smaka av med salt och peppar.

0
6

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00