ANNONS

Lök- och svamppaj med parmesan

/

En matig paj är riktigt god och tänk vad oändligt många olika fyllningar man kan smaksätta den med! Häromdagen tömde jag min frys på den sista av förra höstens svamp för att göra den här smarriga lök- och svamppaj med parmesanost. Vi använder färdig smördeg här så går pajen snabbt att göra och dessutom blir härligt frasig och god! Ha en bra måndag!

/Lisa

Lök- och svamppaj med västerbottensost

Lökpaj med svamp, parmesan och färska örter
ca 6-8 portioner

1 förpackning färdigkavlad smördeg
3 medelstora gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 200 g svamp
1 dl riven parmesan
2-3 msk smör
4 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
färska örter till garnering

Värm ugnen till 200 grader. Lägg ut smördegen i en pajform, 24-26 cm i diameter så att degen går upp på kanterna. Nagga botten med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlök. Rensa och skär svampen i mindre bitar. Stek löken i smör i en stekpanna tills den är mjuk, utan att den får färg. Lägg åt sidan. Stek vitlök och svamp i smör i stekpannan. Rör ihop ägg, mjölk, grädde och salt. Fördela lök, svamp och ost i pajformen och häll över äggstanningen. Grädda pajen i nedersta delen av ugnen i ca 25 minuter eller tills äggstanningen har stelnat. Garnera med färska örter.

0
5

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00