Mannagrynsgröt med pekannötter och knäck

När vi var små åt vi ofta mannagrynsgröt med farinsocker och solöga – dvs en klick smör i mitten. Så gott. Och egentligen så onyttigt för barn att äta till frukost. Nåväl. Här jag vi möjligtvis gjort en ännu godare – och ännu onyttigare variant… Matstylist Monica Eisenman

Mannagrynsgröt med pekannötter och knäck
Mannagrynsgröt med pekannötter och knäck
ca 2 portioner

3 tsk smör
4 msk mannagryn
4 dl mjölk
1 krm salt
1 dl strösocker
rostade pekannötter

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och salt och koka upp. Vispa ner mannagrynen och låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter under vispning. Smält sockret i en stekpanna till en gyllengul sockerlag. Häll upp gröten i skålar. Ringla över sockerlagen och dekorera med nötterna. Servera med kall mjölk.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..