ANNONS

5 populäraste recept 2019

/

Det är alltid roligt att blicka tillbaks över det gångna året och se vilka recept som har uppskattats mest på bloggen.  En sak är säkert – det är väldigt varierat. Idag bjuder vi på de 5 mest populära recepten 2019 – som inte är sött. Den listan får ni imorgon! : ) Matstylist Monica Eisenman

Auberginegratäng med tomatsås, parmesan och mozzarella

Foto: Ulrika Ekblom www.ulrikaekblom.se

Melanzana alla parmigiana

Denna rätt omvände Monica när det gäller aubergine. Från att ha verkligen tyckt att den var ett intetsägande grönsak blev hon helt frälst i den efter att ha smakat denna vansinnigt goda italienska gratäng med tomatsås, mozzarella och parmesan. Denna rätt är också väldigt provocerande tydligen då väldigt många blir upprörda över den mängd olja vi steker auberginen i – så vi blev tvungna att lägga till i receptet att den delen är valfritt….

Texmex nachos med kyckling, picklad jalapenos, salsa, gräddfil
Nachos med kyckling, salsa, picklade jalapenos och koriander

Japp, även vi kör texmex i princip varje fredag. Och varför inte – det är gott och fräscht och barnen älskar det! Dock tycker vi det är roligt att variera oss lite och serverar ibland denna variant.

Pasta med grönkål, pinjenötter, citron och parmesan i en stekpanna på ett träbord
Pasta med grönkål, pinjenötter, citron och parmesan

Vi tycker det är extraroligt att en vegetarisk rätt är en av de mest populära recepten på bloggen. Inte för att vi egentligen brukar se på den som en ”vegetarisk” rätt – utan tycker helt enkelt det är en jädrans god pastarätt som råkar vara vego.

Marockanska köttbullar

Vi förstår verkligen att denna rätt är populär. Den är otroligt smakrik, busenkel att göra och vansinnigt gott!

Vegetarisk indisk gryta med halloumi i gjutjärnsgryta

Foto: Lisa Björner

Palaak halloumi med dadelchutney och mynta- och korianderchutney

Det är tydligt att ni, våra läsare, är ett gäng med äventyrliga smaklökar. Det älskar vi! Denna indiska gryta (som även den råkar vara vegetariskt) är en av de mest lagade rätterna här på bloggen – både av oss och er!

0
5

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00