ANNONS

Varm äppelcider med vanilj och kanel

/

Jag och min familj har nu kommit till Järvsö och boat in oss i vårt nya hus. I år blir första gången vi firar jul här och som vi har längtat. Hösten har varit otroligt rolig med en massa spännande och roliga projekt. Men just nu vill jag bara komma bort från vardagens rutiner, bort från mörker och evigt regn (!) och landa här i Järvsö med familjen. Snön har fallit under natten och jag vaknar till ett vitt täckte som lyser upp mörkret utanför stugans fönster. Jag njuter av tystnaden, lugnet och min kopp kaffe. Brasan sprakar i kakelugnen och en skön värme sprider sig i hela huset. Snart vaknar resten av familjen och förberedelserna fortsätter inför morgondagens julafton, som ska firas här i stugan tillsammans med barnens farmor och farfar. Vi ska även hinna med några premiäråk i Järvsöbacken, som fantastiskt ligger granne med oss, bara några 100 meter bort. Snön ligger tungt på trädtopparna så det kommer säkert blir superfint i backarna.

Julen är härlig men jag tar det gärna lite lagom lugnt med allt som ska göras, och väljer helst ut det som jag verkligen vill ha på julbordet. (Egentligen skulle jag vara nöjd med endast sill, potatis, knäckemacka och en kall öl!) Men i år går kör min man Lars på och går all-in! Och jag måste erkänna att det är så mysigt.

Som en sista minuten tips på en superenkel dryck som är ett gott alkoholfritt alternativ till glöggen, bjuder vi på ett recept på varm äppelcider med kanel och vanilj. Perfekt efter en härlig dag i slalombacken eller skidspåret!

Varm cider med kanel och vanilj

Foto: Ulrika Ekblom www.ulrikaekblom.se

Varm äppelcider med vanilj och kanel
1 liter (ca 4 portioner)

1 liter äppelcider
3 kanelstänger
1 vaniljstång
1 äpple

Häll upp cidern i en kastrull. Lägg ner kanelstången. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i cidern. Lägg även ner stången. Koka upp och låt sedan dra i ca 20 minuter. Värm upp igen strax före servering.  Kärna ur äpplet och skär den i skivor. Lägg ner i cidern.

0
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00