ANNONS

Snabb, enkel och god polkagristryffel

/

Nu sista dagen innan julafton så bjuder vi på enkel, snabb och framförallt rafflande god julgodis. Idag blir det polkagristryffel! Kom ihåg nu att inte stressa allt för mycket inför imorgon!

Polkagrisgtryffel i en presentask

Polkagristryffel och polkagriskäppar
Polkagristryffel
ca 20 kulor

225 g mörk choklad (60–70 % kakaohalt)
1.5
 dl vispgrädde
25 g rumsvarmt smör
några droppar pepparmintsarom
kakao

krossade polkagrisar till garnering

Hacka chokladen fint och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Låt stå i någon minut och tillsätt sedan smöret i små klickar. Blanda till en slät kräm. Ställ in krämen i kylen. Rör om då och då tills krämen är så pass fast att den går att forma. Ta lite av tryffeln, doppa i kakao (så den inte fastnar i händerna) och rulla till en boll. Rulla tryfflarna i krossade polkagrisar.

0
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00