ANNONS

Chokladgran med torkad frukt, nötter och frön

/

En vacker och god julgodis bjuder vi på idag – chokladgran med torkad frukt, nötter och frön! Receptet kommer från vår bok Vinterns söta! Tänk att det är 12 år sedan den kom ut! Kanske dags att skriva en ny bok om julsötsaker. Vad tycker ni?

En gran gjort i choklad

Foto: Roland Persson

Chokladgran med torkad frukt, nötter och frön

ca 500 g mörk choklad
ca 5 dl hackad torkad frukt, nötter och frön
1/2 dl kokosflingor
ca 50 g mörk choklad
florsocker

Rita på bakplåtspapper 5 kors: 15 cm, 13 cm, 11 cm, 8 cm och 6 cm stora i diameter. Smält chokladen i en skål över sjudande vattenbad. Blanda i frukt, nötter, frön och kokos. Klicka ut chokladsmeten längs de utritade linjerna i korsform. Gör även en klick att sätta på toppen av granen. Ställ in i kylskåpet tills chokladen stelnar. Smält choklad. Stapla korsen på varandra, det största i botten och det minsta överst. Använd den smälta chokladen för att fästa korsen vid varandra. Avsluta med chokladklicken. Pudra med florsocker.

0
4

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00