Saftiga och goda saffrans-sockerkringlor

Igår bakade jag dessa saffrans-sockerkringlor med vårt supersaftiga grundrecept på lussebullar  – och konstaterade ännu en gång att detta är det bästa receptet ever på saffransbullar. När jag åt bullarna idag så var det nästintill lika saftiga och goda som de var igår nybakade. Hoppas ni får en härlig lördag! /Monica

Saffrans-sockerkringlor på ett galler på en marmorskiva

Foto: Fredrik Persson

Saffrans-sockerkringlor
25 – 30 kringlor

1 sats deg till lussekatter
ca 100 g smör och strösocker till garnering

Följ receptet på lussekatter fram tills att degen har fått jäsa första gången.

Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 25 – 30 delar. Rulla ut varje del till ca 30 cm långa längder och forma dem till kringlor. Lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk. Värm under tiden ugnen till 225 grader (200 grader om har varmluftsugn). Grädda bullarna i 8-10 minuter. Håll koll så att de inte bränns. Pensla de varma kringlorna med det smälta smöret, doppa i strösockret och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna.

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..