ANNONS

Saftiga saffransbullar med vanilj

/

Häromdagen delade vi med oss av vårt recept på världens saftigaste lussekatter; idag använder vi det grymma receptet som grund för att baka – kanske ännu godare – saffransbullar med vanilj. Receptet är verkligen så bra och perfekt att använda som grund för att göra olika sorters saffransbullar. Så håll utkik – ännu fler varianter kommer snart här på bloggen!

Saffransbullar på marmorskiva toppas med pärlsocker och vitchoklad

Foto: Fredrik Persson

Saffransbullar med vanilj
35-40 bullar

Vi brukar strö lite pärlsocker över våra saffransbullar – men här provade vi också att ringla över smält vit choklad. Det blev även det himla gott!

1 sats deg till lussekatter

Fyllning
200- 300 g rumsvarmt smör
ca 1 dl vaniljsocker

1 ägg
pärlsocker till garnering
smält vitchoklad till garnering

Följ receptet på lussekatter fram tills första jäsningen av degen. 

Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två delar. Kavla ut den ena i en rektangel, ca 1 cm tjock. Blanda smör och vaniljsocker. Bred ut hälften över degen. Vik ihop degen på längden och skär den i 2 cm breda strimlor. Snurra ihop 2 –  3 strimlor till en nystan och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Gör på samma vis med den andra deghalvan. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk. Värm under tiden ugnen till 225 grader (200 grader om har varmluftsugn).

Vispa ägget lätt och pensla bullarna. Strö över pärlsocker. (Skippa pärlsockret om du vill sedan ringla vit choklad över bullarna). Grädda bullarna i 8-10 minuter. Håll koll så att de inte bränns. Låt svalna något på plåten och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt. Ringla eventuellt smält vit choklad över bullarna.

Imorgon bjuder vi på receptet på ett smarrigt tilltugg till adventsminglet.

2
4

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00