Pepparkaksmuffins med cream cheese frosting och lingon

Vi laddar för fullt inför 1:a Advent. Vi har bland annat bakat lussebullar (världens saftigaste och godaste) och nu ska vi baka pepparkaksmuffins med cream cheesefrosting och lingon. Så goda! Och dessutom doftar huset helt ljuvligt när man har bakat dem! Detta recept skrev vi för Allt om mat för några år sedan. Förra veckan plåtade vi julgodis åt dem. Dessvärre får ni vänta tills nästa år innan ni får se de de recepten i tidningen. Men den som väntar på något gott… Baka annars dessa muffinsar så länge vetja!

Pepparkaksmuffin med cream cheese frosting och lingon på ett mörkt träbord med granris, sax och julig tygband

Foto: Jonny Lindh

PEPPARKAKSMUFFINS MED LINGON
12 – 16 st

100 g smör, rumsvarmt
2 1/2 dl farinsocker
1 1/2 dl gräddfil eller filmjölk
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 msk malen kanel
1/2 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1/2 – 1 dl frysta lingon, tinade och avrunna

Frosting
200
gram philadelphiaost
2 dl florsocker

lingon till garnering

Värm ugnen till 225 grader (200 grader varmluft). Placera muffinsformar i en muffinsplåt.

Vispa smör och socker luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om. Blanda ner gräddfil eller filmjölk.

Rör ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Tillsätt lingonen och blanda försiktigt. Fördela smeten i formarna (ca 3/4 i varje form). Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min, eller tills en provsticka kommer ut torr. Låt kallna på ett galler.

Rör ihop philadelphiaosten med florsocker. Blanda inte för mycket för då kan den bli rinnig. Bre eller spritsa ut frosting på varje muffin. Garnera med lingon.

 

  1. Emma skriver:

    Låter supergott! Undrar hur många muffins receptet räcker till?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..