ANNONS

Fräsch röd spetskålssallad med vietnamesiska smaker

/

Häromdagen när jag var inne i matbutiken för att handla såg jag röd spetskål för första gången och tänkte ”wow, vilken fantastiskt vacker färg, denna måste jag laga en sallad med!”. Resultatet blev en vietnamesisk-inspirerad  spetskålsallad med smak av lime, chili, mynta, koriander och jordnötter! Så himla god. Den fräscha salladen kan njutas av som den är eller som tillbehör till fisk-, kött- eller kycklingrätter. Eller varför inte servera den på julbordet och införa lite nya spännande smaker än de klassiska? Ha en härlig måndag! Kram, Lisa

Fräsch rödkålssallad med morötter, jordnötter och limedressing på ett svart fat på ett svart underlag

Röd spetskålssallad med mynta, koriander, jordnötter och lime- och chilisås
4 portioner

ca 400 g röd spetskål
2 morötter
¼ rödlök
3 salladslök
ca 1 dl grovhackad mynta
ca 1 dl grovahckad koriander + extra till garnering
ca 1 dl grovhackade jordnötter
1/2 dl rostade sesamfrön (vita och svarta)

Sås
1 röd chilifrukt
1 shallotenlök
1 vitlöksklyfta
3 msk färskpressad lime
3 msk fisksås
2 msk strösocker
1 msk risvinsvinäger
1 msk netural olja
salt och peppar

Gör såsen genom att kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlök och schalottenlök. Rör ihop chili, vitlök, lök, risvinsvinäger, lime, fisksås, socker och olja. Smaka av med salt och peppar.

Skala och skär morötterna i strimlor. Strimla salladskålen fint. Skiva rödlök och vårlök. Blanda grönsaker, lök, mynta, koriander och nästan all jordnötter.  Rör i såsen eller servera vid sidan av. Lägg upp på ett stort fat och strö över sesamfrön, extra koriander och resten av jordnötterna.

Fräsch rödkålssallad med morötter, jordnötter och limedressing på ett svart fat på ett svart underlag

0
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00