ANNONS

Kyckling- och kikärtsgryta med couscous, mandel och russin

/

För många år sedan när vi drev The Cookbook Café, en kombinerad kokbokhandel och café vid Jarlaplan i Stockholm brukade vi ha en kyckling- och kikärtsgryta på menyn. Den serverades med couscous med rostade mandel och russin. Rätten var en storfavorit hos våra gäster! Jag hade glömt bort den lite, tills häromdagen när jag lagade rätten till familjen men bytte ut kycklingfilén med kycklingfärs. Alltså den blev så fantastisk god! Dofterna, smakerna – så många härliga minnen kom tillbaka från den tiden. Ha en bra fredag! Kram, Lisa

Kycklinggryta med kikärtor och couscous och mandel och russin upplagt i två svarta rustika tallrikar på ett svart plåt underlag

Kycklinggryta med kikärtor och couscous och mandel och russin upplagt på en rustik tallrik på ett svart plåt underlag
Kyckling- och kikärtsgryta med couscous, mandel & russin
ca 4 portioner

ca 500 g kycklingfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor morot
ca 2 msk olivolja
1 1/2 tsk malen spiskummin
1 1/2 tsk paprikapulver
1 tsk malen kanel
½ tsk malen koriander
ca 1/2  tsk cayennepeppar (tillsätt mer ifall ni vill ha mer hetta)
400 g passerade tomater
4 dl kycklingbuljong
2 msk tomatpuré
4 dl kokta kikärtor
4 portioner couscous enligt förpackningen
1 dl russin
1 dl rostade mandelflagor
salt och svartpeppar
hackad bladpersilja till garnering

Skala, hacka och fräs lök och vitlök i oljan i en kastrull i några minuter.  Tillsätt kycklingfärsen och stek tills kycklingen är genomstekt. Skala och skär moroten i mindre bitar. Rör i morötterna, kryddorna och tomatpurén, och låt fräsa i några minuter. Häll på passerade tomaterna och kycklingbuljongen. Koka upp och låt puttra i 15-20 minuter.   Tillsätt kikärtorna och låt koka i ytterlgare 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Under tiden grytan puttrar, tillaga couscousen enligt instruktionerna på förpackningen. Använd gärna buljong istället för vatten, eller smaka av med örtsalt (typ Herbamare). Rör i russin och mandel. Servera grytan med couscousen och smulad feta. Garnera med hackad persilja.

0
4

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00