ANNONS

Bästa och kladdigaste kladdkaka med smak av mint

/

Idag bjuder vi på receptet på världens godaste och kladdigaste kladdkaka med smak av mint. Dessutom går den jättesnabbt att göra. Vilket är ju perfekt då vi får ofta ett paniksug på kladdkaka. Det finns ju en mängd olika roliga variationer på den klassiska kladdkakan – denna är vår favorit. Har ni någon rolig smaksättning som ni kan tipsa om?

God och kladdig chokladkladdkaka med en utskuren bit på ett rustikt plåtunderlag och svart linneservett. Matstylist Monica Eisenman

Världens godaste och kladdigaste kladdkaka med smak av mint.


Kladdkaka med smak av mint
ca 8 bitar

100 g smält smör, svalnat
3 dl strösocker
2 ägg
1 ½ dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
några droppar pepparmintsarom

Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en form med löstagbar botten. Vispa ihop smör och socker. Tillsätt ägg. Blanda i resterande ingredienser och vispa till en slät smet.  Häll ner i formen och grädda i 15 – 20 minuter. Servera kakan ljummen eller kall med glass eller en klick grädde.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00