ANNONS

Crostini med karamelliserade vindruvor, chèvre och pinjenötter

/

God morgon från en höstvackert Järvsö. Jag älskar att vakna här uppe och det första jag gör är att gå ner och tänder en brasa i kakelugnen. Sedan kokar jag mitt kaffe och ser hur solen sakta stiger upp bakom bergen och kyrkan. Det är så otroligt vackert och jag tänker på hur tacksam jag är över att vi har äntligen hittat ett eget ställe. Dessutom är det så mysigt nu när man är ledig och har lite extra tid att passa på att laga härliga middagar. Vi börjar gärna med något gott tilltugg först. Dessa goda crostinis har blivit en favorit hos oss, både hos oss vuxna och barnen, och är dessutom superenkla att göra! Kram, Lisa

Recept på crostini med karamelliserade vindruvor, chevre och pinjenötter av Systrarna Eisenman
Crostini med karamelliserade vindruvor, chèvre
och pinjenötter
ca 12 stycken

ca 400 g kärnfria vindruvor, blandade gröna och röda
1 msk vit balsamvinäger
2 tsk olivolja
100 g färsk getost
ca 3 msk crème fraîche
2 msk rostade pinjenötter
12 skivor baguette, rostade
salt
timjan till garnering

Värm ugnen till 200 grader. Sprid ut vindruvorna i en ugnsfast form. Ringla olivolja och vit balsamvinäger över vindruvorna och rör om. Rosta i ugnen i ca 20 minuter. Blanda getost och crème fraîche till en slät kräm. Smaka av med lite salt. Bred ut krämen på brödskivorna. Toppa med de varma vindruvorna och ringla över sirapen som är kvar i formen. Garnera med pinjenötter och timjan.

0
10

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00