ANNONS

Halloween baktips

/

Ingen har väl kunnat undgå att snart är det Halloween. Traditionen med Halloween, som betyder Alla helgons afton, började först i Irland och Skottland och följde sedan med de många emigranter som åkte till USA under 1800-talet. Det har blivit en stor högtid i USA, bland både vuxna och barn och firas alltid den 31 oktober. Här i Sverige har vi anammat firandet av Halloween mer och mer de sista åren. Oftast har man firat den på Alla helgons afton eller Alla helgons dag men det blir allt vanligare att barnen går ”trick or treating” på självaste Halloween-dagen.

Vi minns våra Halloweens från barndomen i USA med stor glädje – utklädda som spöken och kissekatter, stora Halloween-paraden på skolan, och ”trick or treating” från dörr till dörr runt grannskapet då våra påsar fylldes upp till kanten med Candy Corn, Hershy’s Kisses och Reese’s Peanut Butter Cups. Mamma fick till och med frysa in godiset ett år för att vi alla tre barn hade fått sååå mycket. Vi minns särskilt vår kompis pappa som varje år klädde ut sig till läskiga figurer som Frankenstein, zombie eller ett spöke och gick ”all-in” med att spela sin roll, så det var alltid med skräckblandad förtjusning vi ringde på hemma hos dem. Det slutade alltid med att vi sprang därifrån skrikandes med hjärtat i halsgropen, men ändå med mer godis i påsen!

Idag tipsar vi om en massa roliga och ibland lite läskiga bakverk och dryck från olika bloggar – som är perfekta att göra tillsammans med barnen!

halloween-red-velvet-cupcakes-1
Red Velvet Bloody Cupcakes från jocooks.com

Peanut-Butter-Zombie-Eyeballs-5-1
Peanut Butter Zombie Eye Balls från insidebrucrewlife.com

Recept på chokladkakor spindelväv av Systranrna Eisenman
Läskiga choklad spindelvävkakor från thespruceeats.com

Ghost-Cupcakes-4
Ghost Cupcakes från kendalrayburn.com

Cranberry-Orange-Eyeball-Punch-1-sm
Mousserande tranbär – och apelsinbål från thenovicechefblog.com

Spindelkakor och fladermösskakor från www.marthastewart.com

MarshmallowPops
Halloween Marshmallow Pops från mybakingaddiction.com

marshmallow-ghost-brownies-halloween-recipe-1567797039
Spökebrownies från www.countryliving.com

0
5

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00