Äntligen höstlov och vi ska båda två vara lediga med barnen. Jag har verkligen längtat, då de senaste veckorna har varit väldigt intensiva med olika projekt, som vi snart kommer berätta mer om! Jag har också längtat så att få komma upp hit till Järvsö och vårt nya hus. Det är så underbart mysigt här – med stillheten, tystnaden, närheten till naturen och den vackra utsikten över byn, kyrkan och Järvsöklack. Igår gick vi ut i skogen och plockade en massa trattisar. Jag njuter. Jag njuter också av att ha tid att hitta på roliga aktiviteter med barnen och då ligger att baka högst upp på deras önskelista. Chokladbollar är en storfavorit. Och alltså dessa chokladbollar med brynt smör och rostad kokos – ni hör ju – de kan ju inte blir något annat än helt magiska! Varma kramar från en höstvacker Järvsö! /Lisa

 

Recept på godaste chokadbollar med brynt smör och rostad kokos av Systrarna Eisenman

Chokadbollar med brynt smör och rostad kokos
ca 10 bollar

150 g smör
1 dl strösocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
ca 3 1/2 dl havregryn
2-3 msk kaffe, kallt
ca 100 g riven kokos

Börja med att bryna smöret i en liten kastrull. Låt stå och puttra under omrörning tills bottensatsen börjar bli gyllenbrun, får en nötaktig doft och har en temperatur på 155 grader. Häll upp smöret inklusive bottensatsen i en värmetålig skål så att det inte fortsätter att brynas. Låt svalna i rumstemperatur till smöret har stelnat.

Vispa smör och socker poröst. Tillsätt havregryn, kakao, vaniljsocker och kaffe.

Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den får en gyllenbrun färg. Låt svalna.

Rulla chokladsmeten till bollar och täck med kokos.

 

Recept på godaste chokadbollar med brynt smör och rostad kokos av Systrarna Eisenman

 

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..