Croissant med äggröra, rökt lax, avokado och hollandaisesås

Vi är riktiga ”brunch-älskare”.  Nästan varje helg lagar vi till en god brunch – och ca 95% av fallen blir det ägg, bacon och amerikanska pannkakor. Men just idag när det är början på höstlovet och en hel veckas ledighet vankas så lyxar vi till det lite och lagar denna smarriga rätt – croissant med äggröra, rökt lax, avokado och hollandaisesås. Kanske blir det så att vi även unnar oss ett glas Mimosa. Hoppas ni får en härlig helg!

Croissant med äggröra, rökt lax och hollandaisesås på ett träbord med beige servett

Croissant med äggröra, rökt lax och hollandaisesås

Croissant med äggröra, rökt lax, avokado och hollandaisesås
2 portioner

2 croissant
5 ägg

3 msk vispgrädde
ca 2 msk smör
ca 100 g rökt lax
1/2 avokado, skivad
gräslök till garnering

Hollandaise
100 g smör
2 äggulor

1 msk citron
1 msk vatten
1 krm salt

Börja med att göra hollandaisesåsen: Smält smöret. Blanda äggulor, citronsaft, vatten och salt i en liten kastrull. Värm på svag värme under vispning till ett tjockt skum. Stäng av värmen. Vispa ner smöret lite i taget. Det ska bli en tjock sås. Ställ åt sidan.

Dela croissant på längden.

För att göra äggröran, vispa ägg och grädde lite lätt. Värm 2 msk smör i en stekpanna och häll i äggsmeten. Rör långsamt på svag värme tills den börjar stelna något. Smaka av med salt och svartpeppar.

Lägg upp croissant-halvorna på tallrikar och lägg på äggröran. Toppa med lax och avokado. Ringla över lite hollandaisesås och garnera med gräslök.

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..