Världens godaste fiskburgare!

Idag bjuder vi ett härligt alternativ till vanliga hamburgare – nämligen fiskburgare med remouladsås!  Ett för övrigt bra sätt att få kinkiga barn att äta fisk. Känner ni er extragenerösa – så kan vi varmt tipsa om att servera dem med salt & vinegar chips! Ha en bra onsdag! Kram, Lisa & Monica

Barn som äter Fiskburgare med salt and vinegar chips

Foto: photographer Ulrika Ekblom www.ulrikaekblom.se

Fiskburgare med remouladsås
4 portioner

800 g filé av fast vit fisk, t.ex. torsk, kolja eller gös
2 ägg
ca 4 dl ströbröd
ca 2 dl vetemjöl
salt och vitpeppar
2–3 dl rapsolja

Remouladsås
2 1⁄2 dl smörgåsgurka
2 1⁄2 dl majonnäs
1 dl finhackad dill
1–2 msk pressad citron
rivet skal från 1 citron salt och peppar

Tillbehör
2 bifftomater, skivade
salladsblad
4 stycken hamburgerbröd
citronklyftor

Finhacka gurkan till remouladsåsen och blanda den med övriga ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar.

Skär fisken i bitar som är lagom stora för att lägga i ett hamburgerbröd. Salta och peppra fisken runtom. Vispa äggen lätt. Doppa fiskbitarna först i mjöl, sedan i ägg och till sist i ströbröd. Värm oljan i en stekpanna. Lägg ner några fiskbitar åt gången och stek/fritera dem tills de är gyllenbruna runtom. Låt rinna av på hushållspapper.

Lägg sallad, fisk, tomat och remouladsås mellan hamburgerbröden. Servera med citronklyftor och chips.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..